9 redenen om je eigen voedsel te verbouwen

1. Om chemische stoffen uit onze voeding te houden

Moderne landbouw gebruikt een serie van chemische producten bij de kweek en verwerking van onze groenten en fruit. Meststoffen, herbiciden, pesticiden en fungiciden kunnen allemaal gebruikt worden in de teelt van de planten, en vervolgens ontsmetting, langdurige koeling en bestraling kan worden gebruikt voor het vervoer en het uitstellen van de rijping van het voedsel.
En zoals je weet, is er weinig of geen etikettering om aan te geven welke chemicaliën of processen worden gebruikt op vers voedsel.

Door het kweken van je eigen voedsel, kan je er absoluut zeker van wat wordt gebruikt om het te bevruchten, wat erop (of juist niet) gespoten wordt, en hoe lang het duurt tussen het oogsten en eten.

In de eigen tuin, heb je een grote verscheidenheid aan zaden om uit te kiezen overgeleverd van generatie op generatie. Je kan experimenteren met verschillende soorten om wat je wilt en wat best groeit in je eigen bodem en klimaat te vinden. En nog belangrijker, kan je een grote verscheidenheid van voedsel gebruiken zonder er een cent extra voor te betalen.

2. Om een grotere voedselverscheidenheid

Supermarkten zijn gericht om te leveren wat de moderne landbouw produceert. Groenten & variëteiten worden gekozen voor hun houdbaarheid, uitstraling en het gemak van het vervoer. De meeste gangbare bedrijven zal groeien precies dezelfde rassen te zorgen dat hun product direct verkoopbaar zijn aan de grote afnemers.
Vaak zal zaad genetisch gemodificeerd zijn om ervoor te zorgen het product er elke keer hetzelfde uitziet en elk jaar geoogst kan worden "en masse" en op hetzelfde moment.

3. Om een steentje bij te dragen aan het milieu

Mensen zijn een groot deel van onze bossen voor de moderne landbouw gaan rooien.
Het duurde minuten om de bossen te kappen die er duizenden jaren over deden om te groeien !
Grote stukken land die vrijgemaakt werden voor de landbouw is ondertussen gedegradeerd, en kunnen we niet meer gebruiken.

Het is bekend dat de Verenigde Staten de grootste verbruiker van olie is in de wereld , en ook dat de industriele landbouw de grootste gebruiker is van die olie.
Olie is echter een eindige hulpbron die miljoenen jaren nodig had om te ontstaan en de verwerking en verbranding ervan creëert vervuiling van onze lucht en waterwegen. Het voedsel aldus gemaakt met die olie wordt vervolgens verscheept over de hele wereld - meer olie en meer vervuiling!

Een eenvoudige manier om deze gekte te omzeilen is om zoveel mogelijk van je eten kopen bij uw lokale boeren, maar een nog veel betere manier is om het voedsel te verbouwen in je eigen achtertuin.

4. Voor je persoonlijke voedselzekerheid

Op het gevaar af te klinken als een onheilprofeet, zijn er veel en toenemende risico's voor onze moderne voedselvoorziening zoals wij die kennen.
Klimaatverandering, piekolie, afnemende en lage kwaliteit watervoorziening, economische ineenstorting, overbevolking, bodemdegradatie, oorlogen, extreme weersomstandigheden en natuurrampen vormen alle ernstige zo niet katastrofisch bedreigingen voor onze manier van leven en de levering van verse voeding.

Speel een ogenblik met de gedachte aan hoe je zou omgaan met een onderbreking van een maand om je verse voedselvoorziening - vooral als je in een stedelijk gebied wonen.

Door het kweken van je eigen voedsel in je achtertuin, creeer je zelf een behoorlijke mate van bescherming tegen dergelijke gebeurtenissen.
En wie weet, maakt dit het noodzakelijke verschil voor jezelf en je famillie bij een eventuele ramp.
Bereid je voor op eventuele chaos

5. Voor algemene gezondheid en zelfgenezing

Onze lichamen hebben een aangeboren vermogen om zichzelf te genezen. We zien het bewijs daarvan bvb bij kleine snijwonden en kneuzingen. Het lichaam kan gewoon zichzelf helen zonder enige bewuste inspanning of hulp.

Hippocrates, de vader van de geneeskunde, zei ooit: "Laat voeding uw medicijn zijn, en laat medicijn uw voedsel".
Het is ook gezegd dat we het equivalent van een geneesmiddel of medicijn in ons lichaam kunnen maken.
Om dat te doen dienen we te beschikken over de benodigde hoogwaardige grondstoffen via we onze volledige gevarieerde voeding kunnen opnemen.

Planten geplukt vers uit de tuin zitten boordevol chlorofyl, eiwitten, vitaminen, mineralen, plantaardige bestanddelen, antioxidanten, aminozuren en God weet wat nog meer. Gezondheid

Bovendien zijn ze voorzien op een synchronistische manier die we nog niet volledig kunnen begrijpen.
Het innemen van een vitamine pil of een medische drug kan onmogelijk benaderen wat moeder natuur ons door planten heeft gegeven.

Door het eten van een grote verscheidenheid van verschillende planten (geteeld met natuurlijke middelen) kan je alles wat je lichaam nodig heeft om zichzelf te genezen bieden. Dit wil niet zeggen dat de medische hulp niet waardevol is.
Maar wel dat veel kleine en zelfs een aantal niet-zo-kleine aandoeningen zichzelf kan genezen door het verbeteren van de kwaliteit van het voedsel dat je eet - namelijk verse biologische producten uit eigen tuin.

6. Voor het gebruik van seizoenproducten

Wanneer je een supermarkt bezoekt, zal je vrijwel steeds dezelfde groenten en fruit in de schappen vinden, ongeacht de tijd van het jaar vinden. Alle groenten en fruit zijn seizoensgebonden, dus om dit jaarrond aan te bieden, moeten de supermarkten de producten van een ander klimaat te importeren - vaak over duizenden kilometers vervoeren of zelfs van de andere kant van de wereld halen.
Het gehalte aan nutriënten en vervuiling niveaus (om de smaak nog niet te noemen) zal lijden onder deze "wereldreis".
Bovendien moet er een reden waarom alleen bepaalde producten in jouw regio beschikbaar zijn op bepaalde tijden van het jaar.
Ik mag veronderstellen dat moeder natuur weet wat voedingsstoffen we nodig hebben voor elk seizoen, en dus worden deze voedingsstoffen ruimschoots door de seizoenproducten geleverd .

Dus door het kweken van je eigen eten, heb je toegang tot precies de juiste voedingsstoffen van het seizoen en een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen in de loop van een heel jaar.

7. Om geld te besparen

Een onevenredig groot deel van ons voedsel tegenwoordig wordt geteeld op grote boerderijen, beheerd of gecontroleerd door grote, vaak multinationale bedrijven. Uiteindelijk zijn deze bedrijven slechts bezig met één ding - het maken van (nog meer) geld.
Zij moeten beantwoorden aan de aandeelhouders die de vraag het hoogst mogelijke rendement op hun investeringen. Voeg daarbij de stijgende kosten van brandstof, water & milieu-effecten en de meest waarschijnlijke scenario is dat voedsel kosten zullen blijven stijgen en in sommige gevallen en voor sommige voedingsmiddelen de stijgingen dramatisch kunnen zijn.

Vergelijk dit met de kosten van het kweken van je eigen eten. Misschien zullen de kosten van het zaad en kunstmest wat toenemen, maar afgezien daarvan is het kweken van je eigen voeding gratis. Je kan jezelf beschermen tegen stijgende kosten door een toenemende aandeel van je eten in uw eigen achtertuin op te zetten. Voedselprijzen
Zo mogelijk op permacultuur

8. Om het aan onze kinderen te leren

Veel kinderen (en ook sommige volwassenen) in onze moderne samenleving hebben geen idee waar hun voedsel vandaan komt.
Stel hen de vraag en ze kunnen je enkel vertellen dat het afkomstig is van een supermarkt of uit de fabriek !

Door het zelf groeien en van je eigen gekweekte voedsel te eten, zul je hun bewustzijn verhogen en hun hele perceptie over eten en voeding veranderen. Voeding kweken is opvoeding

Door hen daadwerkelijk te leren hoe is om voedsel te verbouwen, zal je hen een waardevolle vaardigheid meegeven voor het leven.
Mogelijk ontstaat er een nieuwe generatie van thuistuiniers die zorg kunnen dragen voor zichzelf en hun families !

9. Voor ieders algehele welzijn

Kweken van onze eigen voedsel is een geweldige vorm van lichaamsoefening.
Als je het mij vraagt​​, veel leuker en ontspannender dan joggen of naar de sportschool of finess gaan.
Het is bovendien een bekende vorm van stressreductie
Je problemen lijken letterlijk eg te smelten, terwijl je in de tuin werkt, al is het maar voor een korte tijd.

Je zal ook een gevoel van verbondenheid met de natuur ervaren, terwijl je in de tuin werkt.
Eenzelfde gevoel dat mensen al vele, vele generaties hebben gehad.
Een verbinding met je voorouders en moeder aarde als je wil !
Het geeft je ook een gevoel van grote tevredenheid in het verstrekken van gezond voedsel van eigen bodem voor je familie en vrienden.

Translate Website

Gezondwinkel

Gojibes Chiazaad Maca Chlorella Spirulina

Deel dit met vrienden

Eetbare Tuin Zoekers

Eetbare tuin

+roller crimper
+lasagna gardening
+stevia rebaudiana
+honingkruid
+suikerplantje
+stepa
+suikerblad
+steviaplantjes
+oerprei
+allium-ampeloprasum
+chinese bieslook
+wormtower
+compost tea
+wormtoren
+wormenmest
+compostzeef
+eetbare tuinen
+rolzeef
+permakultuur
+knoflookthee
+knoflookgier
+naaktslakken
+fukuoka seedballs
+natural farming
+guerillia gardening
+transition towns
+square foot gardening
+yggdrasil
+jean pain
+forest gardening
+vergeten groenten
+samentuinen
+velt
+brood uit stenen
+brot aus steinen
+chicken tractor
+farm for the future
+pasar boomt
+plukrijp schriek
+verhakselaar
+scheppach
+shredder
+excalibur
+dehydrator
+aardpeer
+zonnewortel
+landbouwgips
+agrigips
+datcha of datsja
+daslook
+smeerwortel
+venkel
+sing for the climate
+zingen voor het klimaat
+mulchen
+bijenhotel
+woestijnvorming
+woestijnbestrijding
+rode bieten
+pompoenpitten
+compostmolen
+industrial agriculture

Gratis Nieuwsbrief Eetbare Tuinen Bedanking Bedanking na bestelling Bedanking Nieuwsbrief Dank voor je inzending of bestelling

permaculture - terra preta - zwarte aarde - compost tea makers - growing solutions - extractors - compostzeef - wormtoren - rolzeef - houtsnippers - mulchen - groenten - kruiden - fruit - eetbare tuinen - permakultuur - transition towns - stevia rebaudiana - honingkruid - suikerplantje - suikerblad - oerprei - compostzeef - wormenmest - naakslakken - knoflookthee - fukuoka seedballs - natural farming - guerillia gardening - datcha - zelfvoorziening - survival - forest gardening - vergeten groenten - samentuinen - velt - pasar boomt - chicken tractor - farm for the future - plukrijp schriek - verhakselaar - scheppach - shredder - excalibur - dehydrator - aardpeer - zonnewortel - pot je eigen pil - james wong - agrigips - landbouwgips - daslook - smeerwortel - venkel - woestijnvorming - woestijnbestrijding - compostmolen - bijenhotel - industrial agriculture - roller crimper - lasagna gardening